Eierdieet gedurende 4 weken: onder het teken van wit en dooier

Het is ideaal voor degenen die geloven in de effectiviteit van koolhydraatarme diëten. Het maandelijkse dieet dat door Amerikaanse voedingsdeskundigen is ontwikkeld, schrijft feitelijk slechts de helft van de periode het eten van eieren per dag voor: de rest van de tijd wordt besteed aan het consolideren van het resultaat van het gewichtsverlies en het onder controle houden van de gewoonte om met weinig tevreden te zijn.

ei dieet

Het 4 weken durende eierdieet is een serieuze test van geduld en intentie! Gedurende deze maand zal de stofwisseling van de persoon die afvalt grote veranderingen ondergaan: door de overvloedige inname van eiwitten zal het lichaam zijn vet-energiereserves moeten verspillen en zich moeten inspannen om hoge doses eiwitten te verwerken en te absorberen. Het grootste gewichtsverlies zal dus plaatsvinden in de eerste twee weken van het dieet. Het is echter belangrijk om de tweede fase van het maandelijkse voedingsplan niet over te slaan, wat misschien niet zo belangrijk lijkt als er al goede resultaten zijn behaald. Als je het eierdieet 4 weken verkeerd laat staan, is een snelle terugkeer van overgewicht vrijwel gegarandeerd.

Duur:4 weken;

Eigenaardigheden:streng, u moet het voorgeschreven menu strikt volgen. Kippeneieren zijn het hoofdproduct in de eerste twee weken van het dieet, de volgende twee weken zijn gericht op het consolideren van de resultaten (het menu is overwegend koolhydraatarm, plantaardig met kleine porties eiwit);

Resultaat:tot minus 25 kg (afhankelijk van het initiële gewicht);

Aanbevolen frequentie:maximaal één keer per jaar;

Extra effect:langdurig behoud van de resultaten van het dieet door de consumptie van vetreserves;

Het eierdieet is niet geschikt voor 4 weken:strikte vegetariërs die lijden aan nier- en leverziekten, tijdens zwangerschap en borstvoeding, met allergieën voor eieren en/of citrusvruchten.

Voordat u een maand lang met een eierdieet begint, moet u uw arts raadplegen!

voordelen van kippeneieren

Een kippenei bestaat uit 85% water, 12% eiwitten (ovalbumine, ovotransferrine, lysozym, ovomucoïde, ovomucine). Het bevat slechts 0, 3% vet en 0, 7% koolhydraten, evenals een beetje glucose en veel vitamines en micro-elementen, waaronder B-vitamines, calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium. Dat wil zeggen, om het in ‘sprookjesachtige’ taal te zeggen: het ei is niet eenvoudig, maar ‘gouden’!

Mythen en zorgen

Velen van jullie hebben waarschijnlijk ooit de waarschuwingen gehoord van verschillende therapeuten en voedingsdeskundigen dat overmatige consumptie van kippeneieren gepaard gaat met de ontwikkeling van ernstige ziekten - ze zeggen dat ze meer dan genoeg slechte cholesterol bevatten en dat het te lang duurt om eiwitten te verteren. Wat dan, vraag je, misschien hebben we het zelfs wel over een eierdieet voor wel een maand?

Een soortgelijke paniek vond ongeveer twintig jaar geleden plaats. Namelijk: wetenschappers sloegen de alarmbel door kippeneieren toe te voegen aan de "schadelijke lijst" - er werd gemeld dat hun constante consumptie een verhoging van het cholesterol in het bloed en het verschijnen van cholesterolplaques in de slagaders veroorzaakt.

Onderzoekers van de Harvard School of Public Health (blijkbaar dol op eieren en bezorgd over hun onverdiend beschadigde reputatie) voerden echter een grootschalig onderzoek uit. In de loop van de tijd bleek dat regelmatige consumptie van eieren op geen enkele manier invloed heeft op het "slechte cholesterol" - het voorkomen ervan wordt gereguleerd door andere factoren.

Hun collega's van het Journal of the American College of Nutrition ontdekten dat een ei een van de gezondste ontbijtopties is. Voor dezelfde hoeveelheid geconsumeerde calorieën lopen boterhammeneters een groter risico om zwaarlijvig te worden dan eiereters.

Als u echter met eieren omgaat, moet u zich niet ontspannen: een van de ongeveer 20. 000 eieren die in de verkoop gaan, kan besmet zijn met actieve salmonella, een bacterie die een acute darminfectie veroorzaakt, vooral gevaarlijk voor kinderen.

Vermijd daarom bij het kiezen van eieren voor het eierdieet gedurende de volledige vier weken eieren waarvan de schaal beschadigd, gestreept of "versierd" is met uitwerpselen of bloed. Deskundigen adviseren om zelfs de schoonste eieren na aankoop te wassen en te koken, zodat zowel de dooier als het eiwit volledig gestremd zijn (ongeveer 5 minuten). Het is ook belangrijk om de houdbaarheidsdatum van gekochte eieren te controleren en ze na aankoop in de koelkast op een aparte plank te bewaren, uit de buurt van vlees en melk. Eieren moeten op een aparte plank worden gesneden. Het is aan te raden deze na elk gebruik af te spoelen met kokend water, net als het mes waarmee de eieren worden gesneden.

Hoe correct "op eieren zitten"?

hoe je op een eierdieet moet gaan

"Als er een huwelijksreis is, waarom zouden we dan geen eiermaand hebben? " dachten Amerikaanse voedingsdeskundigen, en op basis van het succes van het 7-daagse eierdieet vonden ze de 4-weekse eierweek uit. Een langere duur betekent een beter effect. Er zijn gevallen geregistreerd waarbij degenen die gewicht verloren binnen een maand na het ‘op eieren zitten’ tot 25 kg verloren (met een aanvankelijk gewicht van ongeveer 100 kg).

Wat is er goed aan het eierdieet en waarom gedurende 4 weken? Met kippeneieren krijg je pure eiwitten zonder overtollig vet en minder onnodige calorieën (ook omdat je in principe minder eet - omdat eieren perfect verzadigen).

Bovendien worden de voedselkosten op een dieet transparant en voorspelbaar. En nog een interessant punt: buitenlandse onderzoekers hebben ontdekt dat het regelmatig eten van hetzelfde voedsel je echt helpt om af te vallen. Dit is een nogal psychologisch moment: een voedingsdeskundige kan bijvoorbeeld aanbevelen om elke woensdag en zaterdag eieren te eten als avondeten. Dit op zichzelf zal je natuurlijk niet helpen tientallen kilo's kwijt te raken, maar het zal wel een bepaalde discipline creëren waar het lichaam zeker positief op zal reageren. En kennis van een dergelijk mechanisme zal uiteraard geen schade toebrengen aan degenen die naar hun figuur kijken en ernaar streven hun gewicht onder controle te houden.

Houd jij van kippeneieren? Het eierdieet van 4 weken is een goede manier om te testen hoe sterk deze trek in eten is.

Niet alles is echter zo eenvoudig met een eierdieet gedurende een maand. De grootste verrassing is dat het niet altijd eierig is. De nadruk ligt vooral op de eerste twee weken, waarin je ervoor zorgt dat je eieren eet als ontbijt en minstens één keer per dag.

Vanaf de derde week wordt de eiwitcomponent vervangen door ander eiwitrijk voedsel (vis en rundvlees of gevogelte) en wordt het menu bijzonder rijk aan fruit en groenten. De overvloed aan vezels bevordert de darmmotiliteit, wat erg handig is, vooral als kippeneieren een versterkend effect hebben op je ontlasting.

Tijdens het 4 weken durende eierdieet is het belangrijk om voldoende vloeistof binnen te krijgen (minimaal 1, 5 liter gewoon stilstaand water per dag). Zoals je al weet, is eiwit een complexe stof. Tijdens de verwerking worden onverteerbare resten gevormd, die erg belangrijk zijn om uit de darmen te verwijderen. Daarom blijven vezels en vloeistoffen onmisbare bondgenoten voor fans van een eiwitdieet.

Het drinken van sap en frisdrank op het eierdieet is ten strengste verboden. U kunt uzelf 's ochtends een kopje koffie gunnen zonder melk of suiker en kruidenthee (ongezoet).

Eentonigheid is de vloek van elk strikt eetplan. Het 4 weken durende eierdieet verbiedt extra consumptie van vetten (hoewel het niet vetvrij kan worden genoemd - eieren zelf, vis en vlees bevatten essentiële vetten, zowel verzadigd als onverzadigd), maar je kunt experimenteren met de vorm van het serveren van voedsel met een schoon geweten. Groenten en fruit (maar ook vlees) kunnen zonder olie worden gebakken, gestoomd of gestoofd. Je kunt het koken van eieren ook vervangen door bakken, roerei zonder vet maken of eieren pocheren. De sleutel is om ervoor te zorgen dat het ei gelijkmatig wordt gekookt.

Tijdens het 4 weken durende eierdieet kunt u geen rauwe eieren eten.

Voordelen van het eierdieet

voordelen van het eierdieet
 • eieren zijn heerlijk eten. Zelfs als we rekening houden met de beperkingen op het gebruik van vet bij de bereiding, is er ruimte voor culinaire verbeeldingskracht in het eierdieet;
 • eieren koken snel, wat betekent dat het dieet geen aparte tijdbronnen vereist. In het tweede deel van het eierdieet gedurende 4 weken, wanneer eieren niet langer het hoofdgerecht zijn, zijn ook gemakkelijk te bereiden gerechten inbegrepen;
 • het eierdieet is, net als elk ander eiwitdieet, zeer geschikt voor mensen die aan fitness doen;
 • ei-eiwit en sporenelementen in eieren hebben een positief effect op huid, haar en nagels;
 • Eieren houden je lang vol - zelfs met kleine porties weet het eierdieet van 4 weken je honger op afstand te houden.
nadelen van het eierdieet

Nadelen en risico’s van het eierdieet gedurende 4 weken

 • Ondanks de relatieve diversiteit blijft het eierdieet een modedieet, dat een vrijwel volledige afwijzing van een bepaald type macronutriënten met zich meebrengt (in het vier weken durende eierdieet worden vet en snelle koolhydraten zulke ‘standaardcijfers’) – dat wil zeggen: gezond en evenwichtig om zo'n voedingsplan in zijn oorspronkelijke vorm te noemen is onmogelijk;
 • Een teveel aan eiwitten en een tekort aan koolhydraten kunnen verschillende problemen en kwalen veroorzaken, van migraine tot slechte adem. Als u ongewenste veranderingen in uw toestand opmerkt, stop dan met het dieet en raadpleeg een arts.

Eierdieet voor 4 weken: gedetailleerd menu voor de eerste week en recensies

Het ontbijt is deze week elke dag hetzelfde: 2 hardgekookte eieren + ½ sinaasappel of 2 eieren + ½ grapefruit.

Maandag

 • Lunch: één stuk fruit in elke hoeveelheid
 • Diner: mager vlees (gekookt of gegrild)

Dinsdag

 • Lunch: Gekookte of gegrilde kip zonder vel
 • Diner: salade van komkommer, tomaten, sla, paprika en wortels, 2 eieren, + 1 toast + 1 grapefruit of sinaasappel

Woensdag

 • Lunch: een hoeveelheid magere, licht gezouten kaas + 1 stuk toast + tomaat
 • Diner: mager vlees, gekookt of gegrild

Donderdag

 • Lunch: één stuk fruit in elke hoeveelheid
 • Diner: mager gegrild of gekookt vlees + sla

Vrijdag

 • Lunch: één gekookte groente in elke hoeveelheid (bonen, doperwten, wortelen of courgette) + 2 gekookte eieren
 • Diner: gekookte of gegrilde vis + een portie sla + 1 sinaasappel of grapefruit

Zaterdag

 • Lunch: één stuk fruit in onbeperkte hoeveelheid
 • Diner: gekookt of gegrild vlees zonder vet + sla

Zondag

 • Lunch: gekookte of gegrilde kip zonder vel + eventuele gestoomde groenten + tomaat + 1 grapefruit of sinaasappel
 • Diner: hetzelfde als lunch

Eierdieet: volledig menu voor de tweede week

Het ontbijt is hetzelfde als het ontbijt in de eerste week.

Verder per dag van de week:

Maandag

 • Lunch: gekookt of gegrild mager vlees + sla
 • Diner: 2 eieren + sla + grapefruit

Dinsdag

Identiek aan het menu van maandag

Woensdag

 • Lunch: gekookt of gegrild mager vlees + komkommersalade zonder dressing en zout
 • Diner: 2 eieren + grapefruit

Donderdag

 • Lunch: 2 eieren + gekookte groenten + kwark
 • Diner: 2 eieren

Vrijdag

 • Lunch: gegrild of gekookt vlees + 2-3 tomaten
 • Diner: 2 eieren

Zaterdag

 • Lunch: vrijdaglunchmenu + grapefruit
 • Diner: fruitsalade (bijv. appel, peer, mandarijn) zonder dressing

Zondag

 • Lunch: gekookte kip zonder vel + gekookte groenten + 1 grapefruit
 • Diner: hetzelfde als lunch
eierdieetmenu

Eierdieet: volledig menu voor de derde week

In de derde week kunnen alle op een bepaalde dag toegestane voedingsmiddelen op elk moment worden gegeten, zonder beperkingen op volume en hoeveelheid.

Maandag:fruit (behalve banaan, druiven, mango, vijg)

Dinsdag:alle gekookte of gestoomde groenten en verse groenten in de vorm van salades (exclusief aardappelen)

Woensdag:combinatie van voedingsmiddelen toegestaan op maandag en dinsdag

Donderdag:vis, gekookt of gegrild + kool

Vrijdag:gekookt of gegrild mager vlees of kip + gekookte of gestoomde groenten

Zaterdag en zondag:elk weekend één soort fruit (bijvoorbeeld alleen appels op zaterdag en alleen peren op zondag)

Het menu van vorige week - een uitweg uit het eierdieet

Producten die op een bepaalde dag zijn toegestaan, moeten naar eigen inzicht over de dag worden verdeeld en geconsumeerd zonder tijdsverwijzing, maar met strikte inachtneming van de voorgeschreven hoeveelheid.

 • Maandag:4 kleine gegrilde steaks (elk 75 g) rundvlees of ¼ gekookte kip zonder vel, blikje tonijn uit blik op eigen sap, 4 komkommers, 3 tomaten, 1 toast, 1 grapefruit
 • Dinsdag:200 gram gekookt vlees, 4 komkommers, 3 tomaten, 1 toast, 1 grapefruit, 1 appel of peer
 • Woensdag:300 gram gekookte groenten, 2 komkommers, 2 tomaten, 1 eetlepel kwark, 1 toast, 1 grapefruit
 • Donderdag:½ gekookte kip zonder vel, 1 komkommer, 3 tomaten, 1 toast, 1 grapefruit
 • Vrijdag:3 tomaten, 10 blaadjes sla, 2 gekookte eieren, 1 grapefruit
 • Zaterdag:2 gekookte kipfilets, 1 toast, 2 komkommers, 2 tomaten, 120 g kwark, grapefruit, 1 glas kefir
 • Zondag:1 blikje tonijn op eigen sap, 200 gram gekookte groenten, 2 komkommers, 2 tomaten, 1 eetlepel kwark, 1 toast, 1 grapefruit

Het eierdieet van 4 weken vereist strikte naleving van de aanbevelingen en tolereert geen schendingen van het regime. Het resultaat van het volgen van dit vrij lange en complexe dieet zullen cijfers op de schaal zijn die een lust voor het oog zijn. Met een eierdieet gedurende 4 weken kunt u uw "droomgewicht" bereiken en alleen u kunt dit op het gewenste niveau houden door uw dieet en fysieke activiteit in de gaten te houden.